Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-28@04:03:13 GMT

با غم انگیزترین شنبه سالم چه کنم؟

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۴۸۲۰۹

محمد جلالی؛ عصر ایران- برخی‌ها می‌گویند:

- تعطیلات در ایران خیلی زیاده!

- بابا شورش رو در آوردن! از کار و کاسبی افتادیم!

- یعنی ایران تو دنیا از نظر تعطیلات نوبره!

برخی‌ها هم عنوان می کنند:

- به نظر من ایران تعطیلاتش کمه.

- بابا نگاه به کشورهای اروپایی کنین. دو روز آخر هفته که تعطیل هستند و یک ماه برای کریسمس جشن و پایکوبی دارن!

و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

17 فروردین غم انگیزترین شنبه سال برای بسیاری رقم خورد و آنها را با سال جدید و شروع کاری دوباره آشنا کرد.

اما به راستی ما ایرانی‌ها بیشترین تعطیلات را داریم؟

در یک بررسی آماری و با توجه به داشتن تنها یک روز تعطیل در آخر هفته (جمعه)، مردم ایران تعطیلی زیادی ندارند.

با توجه به تعطیلات سال 1398، 52 روز تعطیلات آخر هفته و 24 روز تعطیلات رسمی در ایران داریم. یعنی در کل 76 روز تعطیل رسمی که در مقایسه با کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی بسیار کم است.

جالب است بدانید که از بین ۱۱۴ کشور مورد بررسی که کشورهای اروپایی و کشورهای با اکثریت مسلمان نیز در بین آنها قرار دارد، سه کشور فقط یک روز تعطیل یعنی جمعه و ۹ کشور فقط یک روز تعطیل یعنی یکشنبه را داشته‌اند و سایرین، دو روز در هفته را به ‌عنوان تعطیل رسمی اعلام کرده‌اند و نکته جالب‌تر آنکه ایران یکی از آن سه کشوری است که جمعه را تعطیل رسمی اعلام کرده است.

البته عدد 76 روز تعطیلی رسمی در ایران مربوط به تعطیلاتی هست که در تقویم با رنگ قرمز نشانه گرفته شده. به این تعطیلات اگر 50 روز پنج‌شنبه که برای برخی از مشاغل مثل معلمان، و برخی از ادارات همانند مخابرات، بهداشت ودرمان و گاز محاسبه کنیم چیزی حدود 126 روز خواهد شد.

در برخی از دولت‌ها هم واژه «بین التعطیلین» رواج پیدا کرد که هنوز هم برای تعدادی از ادارات و مشاغل معنایی نزدیک به واقعیت پیدا می‌کند!

به هر روی تعطیلات را نمی‌توان در ایران خارج از عرف جهانی نامید به گونه‌ای که در بیش از 50 کشور در دنیا از جمله ژاپن، چین و آلمان که مهد کار و تلاش خوانده می‌شوند 104 روز تعطیلات آخر هفته دارند که در برابر تعطیلی 52 روزه ایران قابل تأمل است.

اما آنانی که می‌گویند تعطیلات در ایران زیاد است نظرشان تعطیلات پایان هفته نیست و آنچه که کمی از عرف جهانی بیشتر است تعطیلات مناسبتی می‌باشد.

در ایران 24 روز تعطیلی رسمی وجود دارد که در مقایسه با کشورهایی همچون ژاپن(23 روز)، کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی (20 روز)، چین (18 روز)، و آلمان (17 روز) بالاتر است اما اینکه تنها تعطیلات مناسبتی را ملاک قرار داده شود، درست نیست.

بنابراین اینکه کار و تلاش برای ما ایرانیان کمی زجر آور شده به دلیل کمی تعطیلات آخر هفته است و مشکلات اقتصادی و انجام کارهای ریز و درشت در کنار یک کار اصلی سبب شده تا روز و شبمان را هم تشخیص ندهیم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تعطیلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۸۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه افزایش تعطیلات نهایی می‌شود یا فراموش؟

به گزارش «تابناک»، علی بابایی کارنامی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به مراعا ماندن تصمیم‌گیری درباره تعیین دومین روز تعطیل آخر هفته لایحه‌ اصلاح ماده ۷۸ قانون خدمات کشوری در کمیسیون اجتماعی، گفت: پیوست‌های اقتصادی این لایحه تقریباً مشخص شده‌ است اما پیوست‌های اجتماعی و فرهنگی آن هنوز به صورت جامع بررسی نشده است؛ به همین دلیل نیز کمیسیون لایحه مذکور را فعلاً مراعا نگه داشته تا با استفاده از نظرات کارشناسی مرکز پژوهش‌ها و کانون‌های اصلی تصمیم گیری در کشور بتوانیم تصمیمات خوبی در این زمینه بگیریم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا جزئیات لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته تا پیش از پایان دوره مجلس یازدهم در صحن مجلس رسیدگی می‌شود؟ اظهار کرد: اعلام نظر نهایی کمیسیون اجتماعی درباره این لایحه نیازمند برگزاری یک الی دو جلسه دیگر است؛ با این حال با توجه به اینکه یک جلسه نیز با آقای قالیباف رئیس مجلس جهت جمع بندی در این زمینه برگزار شود، این احتمال وجود دارد که در این دوره جزئیات بررسی لایحه مذکور به صحن برسد.

به گزارش ایسنا، کمیسیون اجتماعی مجلس دهم شورای اسلامی در آبان ۱۳۹۸ اجرای طرح تعطیلی پنج‌شنبه‌ها و کاهش ساعت کاری در سراسر کشور را تصویب کرده بود، اما بررسی آن به عمر مجلس دهم نرسید. با این حال در مجلس یازدهم این طرح با اصلاحیه‌ای مبنی بر تعطیلی شنبه‌ها به جای پنجشنبه‌ها در کمیسیون اجتماعی کلید خورد. همان زمان هم این موضوع مطرح شد که هدف دولت از تعطیلی سراسری روزهای پنجشنبه در کشور، ایجاد اوقات فراغت برای خانواده و فراهم‌شدن شرایط برای سفرهای کوتاه‌مدت به‌منظور رونق گردشگری و ایجاد نشاط در خانواده‌ها بوده، اما از سوی دیگر جمعی از نمایندگان طرحی را تدوین کردند که بر اساس آن شنبه‌ها به‌جای پنج‌شنبه‌ها تعطیل شود.

در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ در جریان رسیدگی به کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری با کلیات این لایحه موافقت کردند، اما درباره روز دوم تعطیلی تصمیم گیری بر عهده کمیسیون اجتماعی مجلس سپرده شد و در جلسه روز یکشنبه ۲۶ فروردین کمیسیون اجتماعی، اعضای این کمیسیون با موافقت دولت، پنجشنبه‌ را به عنوان دومین روز تعطیل آخر هفته تعیین کردند؛ تصمیمی که با مخالفت و انتقاد بسیاری از فعالان بخش خصوصی مواجه شد.

بر اساس تقویم منتشر شده از سوی مجلس شورای اسلامی، صحن مجلس طی هفته آتی ۳ روز جلسه علنی خواهد داشت و پس از آن بعد از یک هفته تعطیلی جهت حضور نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه تا روز ۲ خرداد، ۶ روز دیگر تشکیل جلسه خواهد داد؛ بنابراین در صورتی که طی ۹ جلسه باقی مانده، کمیسیون اجتماعی تصمیم نهایی خود را درباره لایحه‌ اصلاح ماده ۷۸ قانون خدمات کشوری به صحن ارجاع ندهد، عملا این لایحه نهایی نخواهد شد و رسیدگی تا به امروز آن صرفا اتلاف وقت بوده است و برای نهایی شدن باید در مجلسی دیگر دوباره از ابتدا روندی را که گذرانده است طی کند.

دیگر خبرها

  • تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • پنجشنبه یا شنبه؛ کدامیک آخر هفته تعطیل می‌شود؟
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • انتقاد تند اتاق اصناف به تعطیلی پنجشنبه‌ها؛ خودتحریمی بزرگ در کمین ایران
  • ‏‬زورآزمایی «شنبه» و «پنجشنبه» بر سر تعطیلی
  • برای افزایش تعطیلات هفتگی کار کارشناسی نشده است
  • لایحه افزایش تعطیلات نهایی می‌شود یا فراموش؟
  • لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می‌شود یا فراموش؟